TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Nieuw record, nu in maart 2019 - was het nog nooit zolang geleden dat de laatste 11-steden tocht werd gereden, namelijk 22 jaar! Die voor Oldtimers wordt nog wel jaarlijks gereden! maar hoe lang nog? Al die nieuwe wetten, milieuregels … straks rijden we misschien wel verplicht elektrisch en dan, stempelen bij de 11 oplaadpunten zeker! Neen toch hè!

Nijm wassink 800x600velp wassink 800x533Beter is het met jubileum 100 Ans Citroën! De mail van Citroën Nederland aan alle vestigingen om iets “historisch” in hun showroom te zetten werkte goed in regio Gelre. Dealer Autogroep Wassink in Velp wilde persé een traction, de oproep aan onze leden “Wie wel er gratis warme winterstalling” leverde meerdere reacties op. Joop Zantinge´s 11 BL staat er nu op een fraaie stand en bij Wassink Nijmegen staat de Belgische Normale van Jaap Schlebos. Toevallig allebei groen, beide heren hebben wel aan gegeven dat ze in het voorjaar hun voertuigen weer naar buiten rijden > naar het lentegroen! De dealers willen eigenlijk het hele Jubileumjaar een Citroen-oldtimer op hun stand hebben, wie neemt hun plaats in? Op 8 februari hadden we als gastspreker Jan-Erik Plettenburg die ons de gang van zaken uitlegde hoe een taxatie te werk gaat, waar op gelet word, hoe de prijs bepaald wordt etc. Men werkt met puntensysteem van 1 tot 5 (slecht tot concours-staat), die worden toegekend aan de diverse delen van het voertuig van buiten en binnen. Er wordt niet mee gereden aan gesleuteld etc, puur visueel. Aantoonbare rekeningen van werkzaamheden zijn uiteraard wel handig. Zeer goede opkomst met 24 aanwezigen, levende discussie want naar de originaliteit blijkt niet te worden gekeken, heeft natuurlijk wel invloed op de veilingprijzen die ook geraadpleegd worden voor de waarde bepaling.

Geen gezamenlijke busreis naar de beurs in Reims, er waren 15 gegadigden. Geprobeerd ze met elkaar in contact te brengen om zoveel mogelijk samen te rijden. Er is wel gewoon afdelingsavond in dat weekend op 8 maart, geen gastspreker dan.

poets1 800x600poets2 800x600

Halen we maand later in! Op 12 april is het item professioneel Auto-poetsen met aansluitend een demo-morgen de volgende dag bij Tom de Haan op zaterdag 13 april!  Druk weekend want op 14 april is de Landelijke ALV - door Oost georganiseerd dit keer - lekker dichtbij in Bussloo bij Apeldoorn, klacht van diverse leden dat de ID/DS Voorjaarsmeeting dan ook plaatsvindt bij Paleis Het Loo, toevallig ook Apeldoorn, keuze maken dus! Jammer dat de clubs hun agenda’s niet eens naast elkaar leggen, dacht we daar nu juist CitroënContact voor hadden! Ook komt er binnenkort nog een info/inbouwmorgen over LED verlichting, datum hoort u spoedig!

ijssel 653x600Joop en Bert organiseren weer hun traditionele 5 jaarlijkse Zantinge vers Zantinge rit. Datum zondag 19 mei, nadere gegevens volgen. Datum dus vrijhouden en ook de volgende!
Op zondag 30 juni in Zutphen het IJsselfestival > oldtimers op de kade, clubs zijn uitgenodigd

Dan weer een oproep voor liefhebbers die hun voertuig ook graag eens bekeken willen hebben door onze Afdelingscontroleurs Joop & Herman. Als we er genoeg hebben prikken we een datum, en plaats, nu ca 10 wagens bekeken, moet dus nog voorraad genoeg zijn!

pechschildje 800x392ROBRI Pechvogel trofee is weer up to date. Ontbrekende namen toegevoegd. Graveerder vervloekt het ding, allemaal ronde vlakken en superhard materiaal

EB

Agenda

Maart
8 Afdelingsavond Gelre

April
12 Afdelingsavond Gelre met spreker over Autopoetsen
13 Demo-morgen Autopoetsen bij Tom de Haan