TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

jan 01jan03

Dit doen we graag op een wat persoonlijke wijze tijdens onze NJ receptie op zondagmiddag 13 januari. Vanaf 14.00 h welkom op Landgoed Bergzicht - Rijksweg 232 te Heumen, dus nog net in Gelderland. We zitten in het proeflokaal Graaf van Heumen met mooie grote P-plaats. Een ieder die komt krijgt onze geborduurde afdelingsbadge - niet voor op de grille maar voor de blauwe blazer, colbert (of overall?) Op zaterdag 1 december hadden we de tweede Technische Controle en werden er weer 4 Gelre tractions bekeken door Joop & Herman. Mooie serie: 11 Com, 11 Sport wiel, 11 Normale koffer en een Six wiel! Inrit naar Huub's werkplaats kon niet missen, Gelre bord en door 2 tractions geflankeerd! Binnen was het prima toeven > brandende houtkachel, koffie etc > super service! 1 h om alles goed te controleren blijkt toch wat te krap omdat er bij kleine onvolkomenheden er vaak toch even getracht wordt dat ter plaatse te repareren! Van de 4 had er 1 siliconen-remolie, bij de andere 3 - met de klassieke remolie - weer 2 met een te hoog watergehalte. Blijft een puntje van aandacht! Verder werd soms minimale wiel-, fusee - of spoorstangkogel speling geconstateerd > allemaal simpel op te lossen. Ook dit keer wel weer prima onderhouden wagens. Er zijn er nu in totaal 10 bekeken, we hebben 95 leden wie volgt?

Ondanks dat de afdelingsavond een dag voor ons Kerstdiner plaats vond toch ca 15 aanwezigen. Zaterdagavond 15 dec waren er 24 leden (1/4 van de afd) present in het wapen van Athlone - De Steeg. Mooie stijlvolle locatie! Parketvloer had zelfs het juiste patroon met double chevrons! In totaal 44 disgenoten.
Eerst gezellig bijpraten met drankje vooraf, toen aan tafel. Na de geserveerde soep tafel voor tafel naar de koks die onze borden voorzagen van allerlei lekkers naar keuze. Verrassend toetje en daarna koffie! Nog wat napraten en tegen 23.00 h - voor de voorspelde sneeuw, die later in de nacht echt neer daalde  - voldaan huiswaarts!
Iedereen dank voor de komst en de gezelligheid! Foto’s zie elders op Gelre-site.

Jan en Huub hebben nu 15 aanmelders om eventueel op 8 en 9 maart per bus naar de beurs in Reims te gaan. We hebben er nog wel wat meer nodig, ook zin dan even mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

jan04Vanwege de NJ receptie geen afdelingsavond op vrijdag 11 jan. Op 8 februari wel weer, dan hebben we een gastspreker, Jan Erik Plettenburg komt ons informeren hoe een traction-taxatie te werk gaat, waar op gelet wordt, wat de daadwerkelijke waarde van zo’n rapport is voor de verzekerings-maatschappijen etc. Hij is auto-journalist en zelf al jaren tractionrijder!

jan02We hebben besloten als afdeling geen gezamenlijke rit naar het 100 jarige Citroën-festijn (19-21 juli) in Ferté Vidame te organiseren, waarschijnlijk wel naar de viering op 21-22 september in Séclin - Noord Frankrijk. Op NJ receptie meer over de ritten en evenementen. Het Gelre embleem prijkt nu ook trots op de speciale grille Heiko’s nieuwe aanwinst!

Tot ziens dus in Heumen op de NJ receptie!  EB