TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 


Nu zitten we wel in de donkere natte dagen! Weer even wennen na zo’n zomer en najaar! De belangstelling voor de 2e Technische Controledag op 1 dec was tot op heden nog maar erg klein, alle traction al in de winterstalling? Iedereen er van overtuigd dat zijn traction tip top in orde is? Uit diverse hoeken steeds meer berichten over te hoog watergehalte in de remvloeistof. Veiligheid boven alles, kijk dus uit en laat het controleren! Ook verlichting in de gaten houden, mag met de huidige LED technologie toch geen probleem meer zijn!
De Herfstrit samen met afdeling Midden werd op een prachtige najaarsdag goed bezocht door 14 Gelre leden in 10 tractions. We troffen een nieuw lid van Midden die sinds enkele maanden in bezit was van een fraaie 7C uit 1939, het kenteken kwam ons bekend voor, bleek ooit van Piet Tesselaar (mede oprichter afdeling Arnhem)te zijn geweest. dec2auto pietNieuwe eigenaar blij gemaakt met oude foto’s van zijn auto uit die tijd! Zeer toepasselijk begin- en eindpunt Het Autosloperij museum te Tiel. En niet te vergeten het stamppot-buffet aldaar! Hulde aan de organisatoren! Uitgebreid verslag elders in dit blad en op de websites van beide afdelingen.
Afdelingsavond was goed bezocht met 23 aanwezigen! Terwijl er toch minstens 6 afmeldingen waren van leden vanwege etentjes, bezoek AutoEpoque Lyon, voorbereiding beurs Autotron etc. Het was een eer dat Erelid Ruurd Bekema ook aanwezig was, sinds een maand wonend in Dieren-Zuid komend vanuit Leiden in het drukke westen, had geen heimwee! Blij met zijn komst en technische kennis binnen de afdeling, welkom Ruurd - als je nieuwe garage klaar is - kom dan maar snel eens een technische presentatie houden!Voorafgaan aan de afdelingsavond hadden we bestuursvergadering. De eerste termijn van 3 jaar van penningmeester Tom van Zutphen zit er begin 2019 op en Tom heeft aangegeven graag een opvolger te zien! Ook kunnen we in de Evenementen commissie altijd hulp gebruiken. Dus zien we graag aanmeldingen binnen komen dan behandelen we dat op de NJ receptie.dec3athlone oud We moesten ook kiezen uit 2 opties voor het Kerstdiner. Na democratisch overleg gaat dat plaatsvinden op zaterdagavond 15 dec in Het Wapen van Athlone - Hoofdstraat 19 - De Steeg. Wordt dit keer weer een zeer uitgebreid Kerstbuffet in deze sfeervolle entourage met na uitserveren van de de soep,grote keuze uit vlees, vis, fruit, vegetarisch, diverse groenten, salades, desserts, koffie na etc. Dit alles kunnen we u aanbieden voor 37,50 Euro. Welkom vanaf 18.00 hdec4
Persoonlijke uitnodiging heeft een ieder inmiddels ontvangen, wilt u alsnog aanzitten aan het Buffet, dan svp voor 7 december verschuldigde bedrag overmaken over maken aan
penningmeester TAN Gelre, NL59 RABO 0127 7817 49
Athlone had vooral in de jaren veertig grote faam als hotel/pension, welgestelde families, kunstenaars en artiesten vertoefden hier graag. De weg Arnhem - Zutphen liep destijds dwars door de De Steeg, toen die steeds drukker werd moest de fraaie theetuin met schitterende oude bomen wijken voor P-plaats, die wij dan eventueel met wat tractions in oude tijden kunnen doen herleven. 

Er is dus gewoon afdelings-avond op 14 dec aanstaande, misschien met wat zomerse plaatjes van een weekje “auto-transporteur”
Jan en Huub peilen de belangstelling om weer eens per bus naar de beurs in Reims te gaan 9 en 10 maart, interesse mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij deze een ieder alvast prettige Feestdagen in december! / EB
Agenda
14 dec - afd avond Onder De Toren Elst
15 dec - Kerstdiner Gelre in De Steeg

dec1reimsaff