TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Zoals vorige maand beloofd in deze TraXion het eerste deel van onze zeer geslaagde Tour de la Tour naar de Allier met maar liefst 9 Gelreleden. Ook aan de Hemelvaartrit deden enkele Gelre-leden mee en daarvan ook alleen maar positieve verhalen gehoord! kopDe tractions deden het overal weer prima, alleen bij Bert & Joop Zantinge liep op de terugweg de watertemperatuur wat op bij Maastricht, thuisgekomen bleek het een minimaal lekje in de koppakking te zijn, weer wat werk aan de winkel dus voor Bert. Paar weken later reed Joop nu met Bets en in zijn eigen traction weer dezelfde route - tussenstop in La Lue - met eindbestemming hun zomerverblijf in de Ardèche.

Terwijl Joop Thijssen her en der in Europa auto’s haalt en brengt werd er bij Herman flink aan zijn 11BL gewerkt, nieuwe drukgroep met koppelingsplaat erin maar na weer inbouwen motor bleek afstelling daarvan erg moeilijk te gaan, uitbouwen maar weer. Toen bleek de axiale krukas-speling te groot te zijn waarmee ook de slijtage van drukvingers verklaard was! Goed afgesteld en ook nieuwe distributie ketting gemonteerd waarvoor Herman dan eerst een nieuw slim stuk blokkeer gereedschap moest maken! Allemaal weer gelukt!

herman1herman2

Ook weer een traction erbij in de afdeling, Cees Baars heeft een fraaie Belgische Normaal wiel gevonden. Proficiat Cees, het zoeken beloond! Nog wat werkzaamheden en dan kan die snel op kenteken gezet worden.

belg

Wat gaan we in de komende maanden doen?

10- 12 augustus het Citroën evenement op Eiland van Maurik met op zondag het TAN Jaarfeest. Zie www.100jaarcitroen.nl

2 september zijn we uitgenodigd voor een leuk ritje vanaf het ons welbekende landgoed De Barendonk.

Op zaterdag 8 september gaan we samen met afd Zuid naar het Rosengart-museum in Bedburg Duitsland net over de grens bij Venlo. Zie www.rosengart-museum.de

Verzamelen rond 10 h op P-plaats bij Venlo dan tegen 11.00 ter plekke. De kosten voor de koffie, lunch en museum toegang met rondleiding bedragen 15,50 euro. Vooraf over te maken op de bankrekening van TAN Zuid: Penningmeester TAN-Zuid o.v.v. Rosengart Museum 2018 en het aantal personen, op IBAN: NL72RABO0127855041

rosengart2 420x600rosengart2

 

 

 

 

 

 

 

 

EB

Agenda

10 aug  - Afd avond Onder de Toren Elst