TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Drukke april maand achter de rug, verre zakenreis gemaakt, voorbereidingen sleutelochtend, Frankrijk-rit en natuurlijk de ALV in Groesbeek. Dat was een groot succes, fantastisch lenteweer en ruim 90 autos / 100 leden en totaal ca 170 personen. Vergadering zelf duurde erg lang, 2 h met een schorsing, dit vanwege voorstel afschaffing Magazijnbon, ruime meerderheid was daarvoor uiteindelijk. Ook uitleg over aanpassing Statuten kostte veel tijd! Verder lekker op terras zitten, auto’s bekijken, rondleiding wijngaard en glaasje proeven in de koele kelders. Pechgeval op Waalbrug werd door Gelre ANWBert snel opgelost! Chapeau!

revolutiedragonaxIn 1988 introduceerde Citroen de AX door met een uiteraard rood exemplaar over de Chinese Muur te rijden (operatie Dragon) Moest voor mijn werk in China zijn, even gecheckt dus maar ze niet meer aangetroffen! Wel moderne Citroen taxi’s in het nooit filevrije Beijing!C Elysee in Beijing

Grote opkomst tijdens afdelingsavond op 13 april toen vader en zoon Op de Weegh de ware geschiedenis kwamen vertellen over de affaire Schlumpf. 

boek 428x600Vanwege mijn reis daar zelf niet bij geweest maar enthousiaste verhalen gehoord dat het een prachtige presentatie was waar ze een schitterend boek met prachtige foto’s over gemaakt hebben dat door diverse leden ter plekke aangekocht is! Tom de Haan is binnenkort in de buurt van Mulhouse en gaat museum bezoeken en zal daar ons dan zeker over berichten.

birotorGrote verassing Mick Bosch kwam met zijn onlangs aangeschafte (en aan de praat gekregen) GS Birotor naar de afdelingsavond! Volgens Tom de Haan die stukje meereed, waanzinnig snel(110 pk!), totaal ander motorgeluid en de uitlaat staat rood (naverbranding van benzine en olie), zuinig is ie zeker niet maar wel uniek! Als top wordt 175 km/h genoemd! Chapeau Mick! We hopen je er nog vaak mee te zien zolang je traction nog niet gereed is!

Week na de ALV op zaterdag 28 april, Sleutel/doorsmeer morgen bij Erik van Broinswijk, maar op dezelfde dag bleek de autorally Parijs - Amsterdam (met 80 vooroorlogse oldtimers!)in Nijmegen een lunchstop te houden bij De Vereniging. meiNet als 120 jaar geleden > was toen de eerste internationale auto-rally en in Nijmegen werd toen de KNAC opgericht! Contact met de organisatie gezocht en we mochten met de sleutel-ochtend tractions op het gras voor de Vereniging staat ter verwelkoming! Van sleutelen kwam dus niets die dag, zeer gastvrije ontvang bij Erik en Ineke van Bronswijk > koffie, broodjes, drankjes > de kelen werden dus wel gesmeerd! mei1

De Looimolen - naast Erik - draaide die dag met 4 Citroenvlaggen aan de wieken. Van alles te zien in Eriks tuin en schuren! Koetsen, de andere helft van de ICCCR traction, het nieuwe paard, oude Pontiacs, mooie Rode Kruis HY, de houtvergassers. Er kwamen maar liefst 17 leden en er stonden 7 tractions en 2 DS-en op het erf! Soort Gelre Voorjaarsmeeting dus! Erik & Ineke nog maals bedankt voor de enorme gastvrijheid in huize Karma!

CitroMobile staat ook al weer voor de deur, Joop Thijssen heeft er traditioneel weer wat interessante schuurvondsten staan en het is uiteraard rosé-time voor de Gelre-leden vanaf 15.00 h! traction avant wielJoop Keijzer kwam ook een schuurvondst tegen in Nederland, een zeer harde deels gedemonteerde Normale Wiel, staat nu in Zutphen met ruim 40 jaar oude stoflaag! Binnenkort zeker meer daarover.

Gelre ritje Frankrijk naar Henk en Irma en bezoek 50 jaar Traction Universelle in Nevers staat voor de deur. Overnachting en route heenreis is geregeld( dank je Bert!), gîtes in Agonges en een grote gezamenlijke eettafel staan klaar voor ons, in! We gaan uiteindelijk met 5 tractions,1 modern en 12 personen en hebben er zin in! Verslag belevenissen volgende keer!

We zijn nog bezig met de juiste invulling van onze 14 Juillet viering op deze datum, van alles te doen dan: Bezoek autospuiter en Veluwse Stoomtrein werkplaats in Lieren met daarna mogelijkheid tot BBQ in een wijngaard te Dieren.

Landelijk wil men per afdeling soort “keurmeesters” gaan benoemen die dan zo nu en dan de tractions - liefst op een brug bekijken - en dan een geheel vrijblijvend advies geven, wat de eigenaar daarmee doet is zijn eigen verantwoording! Nog kandidaten?

Eerstvolgende afdelingsavond is op 11 mei, misschien wel buiten zitten dan Onder de Toren!

EB

Agenda mei

5-6     CitroMobile

11      Afd Avond Onder de Toren

7 - 13  Gelre ritje Frankrijk